სუპ-ხარჩო
სუპ-ხარჩო
დრო 60წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
უგემრიელესი წვნიანი მთელი ოჯახისთვის

ინგრედიენტები

  • საქონლის ხორცი - 1 კგ
  • ბრინჯი - 150 გრ
  • ხახვი - 2 თავი
  • ნიორი - 3-4 კბილი
  • ტომატი ან ახალი პომიდორი (გახეხილი) - 2 სკ
  • ტყემალი - 80-100 გრ
  • ქინძი და ოხრახუში
  • მარილი და წიწაკა
მომზადების წესები
ხორცი კუბებად დავჭრათ და მოვბრაწოთ ღრმა ქვაბში. დავუმატოთ დაჭრილი ხახვი, დავუწიოთ ცეცხლს და ვშუშოთ. შემდეგ დავუმატოთ ბრინჯი, დავასხათ წყალი და მოვხარშოთ. ხორცი რომ დარბილდება, დავუმატოთ ტომატი ან პამიდვრის პიურე და ტყემალი. თუ ტყემალი ან ალუჩა ხილის სახით გვაქვს, ჯერ გავთუთქოთ, გავხეხოთ და შემდეგ ჩავუმატოთ. წყლის რაოდენობა იმის მიხედვით განვსაზღვროთ თუ რა სისქის წვნიანი გვინდა.
მზა კერძს დავუმატოთ ნიორი, მარილი, პილპილი, მწვანილი.

ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)
ტეგები:
წვნიანი ხორცი ხარჩო ნანახია: 42741