კაკლები შესქელებული რძით - ძველებური რეცეპტი
კაკლები შესქელებული რძით - ძველებური რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 3 ცალი
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • კარაქი - 200 გრ
  • ფქვილი - 3 ჭიქა
  • გამაფხვიერებელი - 1 ჩკ
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • მოხარშული შესქელებული რძე - 1 ქილა
მომზადების წესები

კვერცხი ავთქვიფოთ ხელის სათქვეფით და დავამატოთ შაქარი.
კარაქი გავადნოთ, ცოტა შევაგრილოთ და კვერცხს დავამატოთ, გადავურიოთ.
შემდეგ ჩავაყაროთ გაცრილი ფქვილი, გამაფხვიერებელი, ვანილი და ცომი მოვზილოთ. ცომი რბილი უნდა იყოს, მაგრამ ხელს არ ეკრობოდეს. თუ კვერცხი დიდია, შესაძლოა ფქვილის დამატება დასჭირდეს

დავდგათ დაბალ ცეცხლზე სპეციალური საცხობი ფორმა, რომ კარგად გაცხელდეს.
ცომისგან გავაკეთოთ ბლის ხელა ბურთულები. ფორმას ცხიმი წავუსვათ და ცომი გადავიტანოთ.
დავახუროთ მეორე ნაწილი და ვაცხოთ საშუალო-დაბალ ცეცხლზე. შევამოწმოთ, თუ შეიფერა ერთი მხრიდან, გადმოვაბრუნოთ.

გაციებული ნაჭუჭები ამოვავსოთ მოხარშული შესქელებული რძით და მივაწებოთ ერთმანეთს.
გამომცხვარი ნაჭუჭები შეგვიძლია მინის ქილაში, თავდახურული შევინახოთ მშრალ ადგილას 7 დღემდე და მოგვიანებით შევავასოთ კრემით. ასევე შეგიძლიათ მაცივარში შეინახოთ ცომი და სხვა დროს გამოიყენოთ.

ტეგები:
ნამცხვარი დესერტი რძე. ნანახია: 38871