შებრაწული ფრთები კარის სანელებლითა და ბრინჯის გარნირით
+ N/A
შებრაწული ფრთები კარის სანელებლითა და ბრინჯის გარნირით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ქათმის ფრთები - 4 ცალი
  • ბრინჯი - 1 ჭიქა
  • წყალი - 2 ჭიქა
  • კარაქი - 1 სკ
  • კარი - 1 სკ
  • ლიმონის წვენი - 1 სკ
  • მარილი
  • ზეთი - შესაწვავად
მომზადების წესები
ფრთებს მოვასხათ ლიმონის წვენი, მოვაყაროთ მარილი, კარის სანელებელი და 30 წუთით მაცივარში შევდოთ.
ბრინჯი მოვათავსოთ სქელძირიან ქვაბში კარაქთან ერთად და მოვშუშოთ, სანამ ფერს შეიცვლის, შემდეგ დავასხათ მდუღარე წყალი, დავუმატოთ მარილი, დავახუროთ სახურავი და 15 წუთი დაბალ ცეცხლზე
ვხარშოთ. შემდეგ შევფუთოთ ტილოში ან ტილოამოკრული საფარებელი დავაფაროთ. ასე გავაჩეროთ 10-15 წუთი.
შემდეგ გამოვიღოთ და ფრიტიურში შევწვათ. მზა ფრთები საშრობ ქაღალდზე დავდოთ.
თეფშზე ამოვიღოთ ცხელი ბრინჯი და მოვუწყოთ ფრთები.
კარი ინდური სანელებელია, რომლის შემადგენლობაშიც შედის მიხაკ-დარიჩინი, ილი, კვლიავი და სხვა არომატული დანამატები. მისი შეძენა სუპერმარკეტებსა და სპეციალიზებულ მაღაზიებში შეგვიძლია.

ჟურნალი "გემრიელი"
(გამოდის თვის დასაწყისში)

ტეგები:
ქათამი ხორცი ფრინველი ნანახია: 3785