ზეთში ჩაშუშული ბულგარული წიწაკა ზამთრისთვის
ზეთში ჩაშუშული ბულგარული წიწაკა ზამთრისთვის
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

აუცილებლად შეინახეთ ბულგარული წიწაკა ამ რეცეპტით და ისიამოვნეთ მთელი ზამთარი

ინგრედიენტები

  • წითელი ბულგარული წიწაკა - 5 კგ
  • ზეთი - 0,5 ლ
  • ძმარი - 0.5 ლ
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • მარილი - 0,5 ჭიქა
  • ნიახური - 2 კონა
  • ოხრახუში - 1 კონა
  • ნიორი - 300 გრ
  • დაფნა - 5 ფოთოლი
  • შავი წიწაკა - 10 მარცვალი
მომზადების წესები

1. გასუფთავებულ ბულგარულ წიწაკებს მოვაჭრათ ყუნწი და ამოვაცალოთ თესლი.

2. გავრეცხოთ მწვანილი, შევამშრალოთ და დავჭრათ წვრილად ნიორთან ერთად.

3. ქვაბში ჩავასხათ ძმარი, ზეთი, ჩავყაროთ მარილი, შაქარი, დაფნის ფოთოლი, შავი წიწაკის მარცვლები, მოვურიოთ კარგად და ავადუღოთ. ამ მასაში ნაწილ-ნაწილ მოვშუშოთ ბულგარული წიწაკები 5-10 წუთი. ბოლოს ჩავყაროთ წიწაკები, დაჭრილი მწვანილი და ნიორი ერთად იგივე ზეთიან ქვაბში, კარგად ამოვურიოთ, წამოვადუღოთ, ჩავაწყოთ მინის ქილებში მჭიდროდ და მოვხუფოთ.

4. შევინახოთ მშრალ, გრილ ადგილას.