ყველაზე გემრიელი "ჩიტის რძის" რეცეპტი
ყველაზე გემრიელი "ჩიტის რძის" რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
ნამცხვარი, რომელიც პირველივე ლუკმიდან აღგაფრთოვანებთ

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 8 ცალი
  • შაქარი - 4 ჭიქა
  • კარაქი - 200 გრ
  • მაწონი - 1 ჭიქა
  • სოდა ძმრით - 1+1
  • კაკაო - 2 სკ
  • ვანილი - 2 შეკვრა
  • შოკოლადი - 100 გრ
მომზადების წესები
1.  8 კვერცხის გული და 2 ჭიქა შაქარი კარგად ავთქვიფოთ.  შევურიოთ 200 გრ დარბილებული კარაქი, 1 ჭიქა მაწონი, 2 სკ კაკაო, სოდა ძმრით, ვანილი და ფქვილი. მივიღებთ არაჟნის სისქის ცომს. ცომი ჩავასხათ პერგამენტიან, ცხიმწასმულ ფორმაში და შევდგათ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.

2.  დარჩენილი ცილები ავთქვიფოთ, სანამ ღრუბელივით არ გახდება, ნელ-ნელა ჩავაყაროთ 2 ჭიქა შაქარი და ვანილი.

3. ბისკვიტი ნახევრად რომ გამოცხვება, დაახლოებით 20 წუთის შემდეგ, ზემოდან კოვზით დავასხათ ათქვეფილი ცილა და გავაგრძელოთ ცხობა, სანამ ბეზე ოდნავ არ მოიბრაწება.

4. გავაგრილოთ ნამცხვარი და თავზე მოვაწუწოთ გამდნარი შოკოლადი.
ტეგები:
ნამცხვარი კაკაო დესერტი ბეზე ნანახია: 139848