დაუვიწყარი ბეზეს ტორტი
დაუვიწყარი ბეზეს ტორტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
დესერტი, რომელიც პირში დნება

ინგრედიენტები

  • შაქრის პუდრი - 1 სკ
  • ნაღები - 150 მლ
  • კარაქი - 100 გრ
  • მოხარშული შესქელებული რძე - 1 ქილა
კრემი
  • მწიკვი მარილი
  • ვანილი
  • შაქარი - 1,5 ჭიქა
  • კვერცხის ცილა - 6 ცალი
  • შოკოლადი - 50 გრ+3 სკ რძე
  • ვანილი
  • ფხვიერი ნამცხვარი
  • დაჭრილი ნიგოზი
მომზადების წესები
კვერცხის ცილა და მარილი ღრუბელივით ავთქვიფოთ, ნელ-ნელა ვუმატოთ შაქარი და ვთქვიფოთ, სანამ მკვრივ ბეზეს მასას მივიღებთ, დავუმატოთ ვანილი და ცხიმწასმულ თუნუქის ფურცელზე სადილის კოვზით ერთმანეთისგან მცირე დაშორებით მოვათავსოთ. გამოვაცხოთ 130 გრადუსზე 1,5 საათის განმავლობაში, სანამ გამოშრება.
დარბილებულ კარაქს შევათქვიფოთ შესქელებული რძე. ცალკე ავთქვიფოთ ცივი ნაღები და შაქრის პუდრი. ეს ორი მასა შევურიოთ ერთმანეთს და დავუმატოთ ვანილი.

ჟურნალი "გემრიელი"
გამოდის თვის დასაწყისში


ტეგები:
ტორტი რძე დესერტი ბეზე ნანახია: 49330