ვაშლის ფენოვანი ნამცხვარი
ვაშლის ფენოვანი ნამცხვარი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • კვერცხის გული - 4 ცალი
  • ფქვილი - 600 გრ
  • არაჟანი - 3 სკ
  • დარბილებული კარაქი - 250გრ
  • გამაფხვიერებელი - 3 ჩკ
გულსართი
  • ვაშლი - 2 კგ
  • შაქარი - გემოვნებით
  • დარიჩინი - 1 ჩკ
  • ლიმონის ცედრა - 1 ჩკ
  • შაქრის პუდრი
  • შაქარი - 1,5 ჭიქა
  • მდუღარე წყალი - 1 ლ
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • მარილი - 1/4 ჩკ
  • კარაქი - 400 გრ
  • კონიაკი ან ლიქიორი - 2 სკ
  • "პეჩენია" - 2 შეკვრა
  • თხილი (მოხალული) - 1 ჭიქა
  • ქიშმიში - 1 ჭიქა
  • ატამი
მომზადების წესები
ღუმელი გაახურეთ 180 გრადუსზე. მოამზადეთ ფორმა 21*26 სმ.

ფქვილი, გამაფხვიერებელი და შაქარი აურიეთ. ათქვიფეთ კვერცხის გულები, არაჟანი, ვანილი და კარაქი. დაამატეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი. გაყავით სამ ნაწილად, გაახვიეთ ცელოფანში და 20 წუთით შედეთ მაცივარში.
შემდეგ გააბრტყელეთ და გამოაცხეთ 20 წუთი.

ვაშლი გათალეთ და წვრილად დაჭერით. ჩადეთ ქვაბში, დააყარეთ შაქარი, დარიჩინი და ცედრა. დაასხით 5 ს.კ ცივი წყალი და მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე. მიიღებთ პიურეს მსგავს მასას. გააციეთ და წაუსვით ფირფიტებს. მესამე, ბოლო ფირფიტას ზემოდან პუდრა მოაყარეთ