ტოლმა ღუმელში
ტოლმა ღუმელში
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
მარტივი, გემრიელი და ორიგინალური

ინგრედიენტები

  • ბულგარული წიწაკა - 8 ცალი
  • საქონლის ფარში - 300 გრ
  • ხახვი - 1 თავი
  • ბრინჯი - 4 სკ
  • ნიორი - 2 კბილი
  • ქინძი,ოხრახუში,რეჰანი - 5-5 ღერი
  • მარილი და წიწაკა - გემოვნებით
  • ტომატი ან ახალი პომიდორი (გახეხილი) - 350 გრ
მომზადების წესები
მოაჭერით წიწაკას თავები და ამოაცალეთ თესლი.

შეურიეთ ერთმანეთს ფარში, პომიდვრის სოუსის ნახევარი, გატარებული  ხახვი, ნიორი და ბრინჯი. დაამატეთ მარილი, პილპილი, სუნელები და მწვანილი. კარგად აურიეთ და ამოავსეთ წიწაკა ამ ფარშით. ჩაალაგეთ ქვაბში, მოასხით ცოტაოდენ წყალში გახსნილი პომიდვრის სოუსი და შედგით ღუმელში 180-200 გრადუსზე დაახლოებით 40 წუთი. შეგიძლიათ მოამზადოთ ქვაბით, გაზქურის ზემოდან.