რატატუი - რეცეპტი ფრანგი მზარეულისგან
რატატუი - რეცეპტი ფრანგი მზარეულისგან
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბადრიჯანი - 2 ცალი
  • ყაბაყი - 1 ცალი
  • პომიდორი - 4 ცალი
სოუსი
  • ზეთი - 20 მლ
  • ხახვი - 2 თავი
  • პომიდორი - 4-5 ცალი
  • ნიორი - 2-3 კბილი
  • მარილი და წიწაკა - გემოვნებით
  • ბულგარული წიწაკა - 2 ცალი
მომზადების წესები
1. ბადრიჯანი, ყაბაყი და პამიდორი დაჭერით რგოლებად. ჩაალაგეთ რიგრიგობით ცხიმწასმულ მრგვალ ფორმაში.

2. დაჭრილი ხახვი და ბულგარული წიწაკა მოშუშეთ ზეთში, ჩაამატეთ კუბიკებად დაჭრილი კანგაცლილი პამიდორი. დაასხით წყალი და შუშეთ კიდევ 5 წუთი. ბოლოს უყავით დაჭყლეტილი ნიორი, მარილი და წიწაკა.

3. მოასხით მომზადებული სოუსი ბოსტნეულს და შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 1 საათი.
ტეგები:
ბოსტნეული რატატუი სადილი ნანახია: 17699