1. კარგად გარეცხილ პომიდვრებს დაასხით მდუღარე წყალი, გააცალეთ კანი, გამოწურეთ წვენი და თესლი, დაჭერით პატარა ნაჭრებად და მოათავსეთ ქვაბში. გააჩერეთ მეორე დღემდე. გადაუწურეთ შეყენებული წვენი და დადგით მოსახარშად საშუალო ცეცხლზე. დუღილისას ფრთხილად ამოიღეთ წვენი, რომელსაც თავზე მოიყენებს, რათა ტომატი სქელი გამოგივიდეთ. რომ შესქელდება, გამორთეთ და გააგრლეთ. 2. გაგრილებული მასა გაატარეთ ხორცსაკეპში ან უფრო ოლი იქნება თუ დააბლენდერებთ. ჩაასხით კვლავ ქვაბში და ადუღეთ სანამ კარგად არ გასქელდება. ბოლოს ჩაყარეთ ასპირინი კონსერვებისთვის, მდუღარევე ჩაასხით სტერილურ ქილებში და მოხუფეთ.