ყველაზე მარტივი და გემრიელი ჩიზქეიქის რეცეპტი
ყველაზე მარტივი და გემრიელი ჩიზქეიქის რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • პეჩენია საიუბილეო - 300 გრ
  • კარაქი - 100 გრ
  • კვერცხის ცილა - 3 ცალი
  • შაქარი - 3/4 ჭიქა
  • ნაღები - 700 მლ
  • ჟელატინი - 50 გრ
  • ატამი ან სეზონური ხილი
  • ჟელატინი ტორტებისთვის - 2 შეკვრა
მომზადების წესები
1. კარგად დაფხვენით "პეჩენიები". დაასხით ზედ გამდნარი კარაქი და კარგად შეურიეთ ერთმანეთს. მიღებული მასა კოვზით კარგად დატკეპნეთ საცხობი ფორმის ძირზე, რომელსაც აუცილებლად უნდა ამოაკრათ პერგამენტის ქაღალდი. შედგით მაცივარში 30 წუთი.

2. მიქსერით კარგად ათქვიფეთ ვერცხის ცილა, ღრუბელივით რომ გახდება ნელ-ნელა შეურიეთ შაქარი, შემდეგ კი 33%-იანი ნაღები და 50 გრ წინასწარ წყალში გახსნილი ჟელატინი. ჩაასხით მომზადებული  მასაც საცხობ ფორმაში და მორთეთ გათლილი ატმის ნაჭრებით. 

4. ბოლოს მოამზადეთ ჟელატინი ტორტებისთვის ინსტრუქციის მიხედვით და მოასხით ნამცხვარს თავზე. შედგით მაცივარში და გააცივეთ.