1. შეწვით გასუფთავებული მთლიანი ქათამი ან ქათმის ბარკლები. 2. ნელ ცეცხლზე, კარაქში მოშუშეთ ხახვი, ჩაამატეთ ნიორი, გახეხილი პომიდორი ან 1 სკ ტომატის პასტა. არაჟანში გათქვიფეთ უცხო სუნელი, ხმელი ქინძი, ყვითელი ყვავილი, გააზავეთ ცოტა წყლით და ისიც ჩაასხით ქვაბში. ჩაამატეთ წვრილად დაჭრილი ქინძი, წიწაკა, მარილი, ამოურიეთ, ჩაალაგეთ შემწვარი ქათმის ნაჭრები, წამოადუღეთ და გამორთეთ. გემრიელად მიირთვით!