აადუღეთ წყალი და ჩაყარეთ მარილი,დაამატეთ მაკარონი და მოხარშეთ.ცალკე,ცეცხლამძლე, საცხობ ფირფიტაში,გაადნეთ კარაქი და დაამატეთ ფქვილი.აურიეთ რომ მიიღოთ ცომი.კარაქს და ფქვილს დაუმატეთ რძე და გააჩერეთ ,სანამ,კარგად არ გასქელდება.ეტაპობრივად,წინასწარ გახეხილი ყველი ჩაყარეთ ცომში,ისე რომ არ გადმოდგათ ცეცხლიდან და აცადეთ,გადნეს.მოაყარეთ მარილი და შავი წიწაკა გემოვნებით.ამის შემდეგ, ფირფიტაზე დაამატეთ უკვე მოხარშული მაკარონი.მოასხით პიცის სოუსი,მოაყარეთ ლორი,სოკო ,ბულგარული წიწაკა და დარჩენილი ყველი.აცხვეთ 200 გრადსზე 15 წუთის განმავლობაში,ბოლოს,გააჩერეთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე 3 წუთით,გადმოდგით და გააგრილეთ.პიცა მზადაა.