ნამცხვარი "სნიკერსი"
ნამცხვარი "სნიკერსი"
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ყველაზე გემრიელი რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კვერცხის გული 6 ცალი
  • შაქარი 2 ჭიქა
  • კარაქი 250 გრ
  • არაჟანი 500 მლ
  • სოდა 1 ჩკ
  • ფქვილი 3 ჭიქა
  • ფქვილი 3 ჭიქა
  • კაკაო 2 სკ
ბეზე
  • კვერცხის ცილა 6 ცალი
  • შაქარი 360 გრ
  • ვანილი
კრემი
  • კარაქი 500 გრ
  • მოხარშული შესქელებული რძე 2 ქილა
  • ვანილი 1 შეკვრა
  • კაკაო 2 სკ
  • ხსნადი ყავა 1 სკ
  • ხსნადი ყავა 1 სკ
  • შოკოლადი 200 გრ
მომზადების წესები
1. 6 კვერცხის გული ათქვიფეთ 2 ჭიქა შაქართან, ჩაამატეთ გამდნარი კარაქი, არაჟანი სოდით, ვანილი, მარილი, კაკაო და ფქვილი. ჩაასხით ცხიმწასმულ ფორმაში და გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე.

2. ბეზე: 6 კვერცხის ცილა კარგად ათქვიფეთ, ნელ-ნელა ჩააყარეთ 360 გრ შაქარი, ვანილი, მოათავსეთ ცხიმწასმულ ქაღალდიან ფორმაში და გამოაცხვეთ 120 გრადუსზე, სანამ კარგად არ გამოშრება.

3. კრემი: კარგად ათქვიფეთ 500 გრ კარაქი, ნაწილ-ნაწილ შეურიეთ 2 ქილა შესქელებული რძე, ჩაამატეთ ვანილი, კაკაო და უნალექო ყავა.

4. მომზადება: გაყავით ბისკვიტი 2 ნაწილად, წაუსვით ერთ ნაწილს კრემი, მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მოხალული თხილი, დაადეთ ზემოდან ბეზე, წაუსვით კრემი, მოაყარეთ კვლავ თხილი, დაადეთ ბისკვიტის მეორე ნაწილი, მოასხით გამდნარი შოკოლადი და გააჩერეთ გრილ ადგილას 3-4 საათი.

გემრიელად მიირთვით!