ყავის ტორტი "სინაზე"
ყავის ტორტი "სინაზე"
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შაქარი - 230 გრ(180 + 50)
  • ფქვილი - 200 გრ
  • გამაფხვიერებელი - 2 ჩკ
  • წყალი - 170 მლ
  • კაკაო - 1 სკ
  • ხსნადი ყავა - 2 სკ
  • კვერცხის გული - 5 ცალი
  • კვერცხის ცილა - 8 ცალი
  • სოდა - 1/2 ჩკ
  • ზეთი - 125 მლ
  • მარილი - 1/4 ჩკ
  • ვანილი
კრემი
  • კვერცხის გული - 3 ცალი
  • წყალი - 1/4 ჭიქა
  • შავი შოკოლადი - 60 გრ
  • შესქელებული რძე - 6 სკ
  • კარაქი - 200 გრ
  • კონიაკი - 1 სკ
  • ვანილი - 1 შეკვრა
მომზადების წესები
გახსენით კაკო და ხსნადი ყავა წყალში.

2. კვერცხის გული ათთქვიფეთ 180 გრ შაქართან ერთად, დაამატეთ მცენარეული ზეთი და შეურიეთ ყავის და კაკაოს ხსნარს.ჩაამატეთ გამაფხვიერებელი, სოდა, ვანილი და ფქვილი.

3. ამოიყვანეთ კვერცხის ცილა გათეთრებამდე, ნელ-ნელა ჩააყარეთ შაქარი და ისიც შეურიეთ დანარჩენ ინგრედიენტებს.

4. ჩაასხით მოზადებულ ცომი ცხიმწასმულ ყალიბში და შედგით 160 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 50 წუთი. რომ გამოცხვება, გამორთეთ ღუმელი და დატოვეთ შიგ ბისკვიტი 5-6 საათი.

5. კრემი: კვერცხის გულს შეათქვიფეთ 1/4 ჭიქა წყალი, შესქელებული რძე და შემოდგით ნელ ცეცხლზე. რომ გასქელდება, გადმოდგით და ჩაადნეთ შიგ შოკოლადი, ათქვიფეთ და გააგრლეთ.

მიქსერით კარგად ამოიყვანეთ კარაქი, ჩაამატეთ კონიაკი, ვანილი და ნელ-ნელა შეურიეთ მომზადებულ კრემს.

6. მომზადება: გაგრილებული ბისკვიტი გაჭერით 3 ნაწილად. ორ ფენას წაუსვით კრემი, ხოლო ბოლო ფენას მოასხით გამდნარი შოკოლადი. 

გემრიელად მიირთვით!