ტარტალეტკები დაუვიწყარი გემოთი
ტარტალეტკები დაუვიწყარი გემოთი
დრო 90წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
რეცეპტი, რომლითაც ყველას აღაფრთოვანებთ

ინგრედიენტები

  • მარგარინი 250 გრ
  • შაქარი 1 ჭიქა
  • სოდა 1/2 სკ
  • მაიონეზი 150 გრ
  • მარილი 1/4 ჩკ
  • ფქვილი რასაც შეიზელს
კრემი
  • ფქვილი 1 ჭიქა
  • შაქარი 1,5 ჭიქა
  • ვანილი 1 შეკვრა
  • მარილი 1/4 ჩკ
  • მდუღარე წყალი 1 ლ
  • კარაქი 400 გრ
  • კონიაკი 2 სკ
მომზადების წესები
1. ცომი: 250 გრ მარგარინი ამოიყვანეთ 1 ჭიქა შაქართან, უყავით 150 გრ მაიონეზი, 1/2 ჩკ სოდა, 1/4 ჩკ მარილი, ვანილი და ფქვილი რასაც შეიზელს, რომ მივიღოთ სქელი, მაგრამ ფაფუკი ცომი.

2. ტარტალეტკის ფორმებს კარგად ამოაკრით ცომი და გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე.

3. მომზადება: გამომცხვარ, გაგრილებულ ტარტალეტკებს გულში ჩაუდეთ ნებისმიერი ხილის ჯემი და მორთეთ კრემით.

4. კრემი: 1 ჭიქა ფქვილს შეურიეთ 1,5 შაქარი, ვანილი, მარილი და დაასხით 1 ლ მდუღარე წყალი. შემოდგით საშუალო ცეცხლზე და თან ურიეთ სანამ არ გასქელდება. გასქელების შემდეგ ფაფა ცეცხლზე დატოვეთ 2-3 წუთი, გადმოდგით და გააცივეთ.

5. 400 გრ კარაქი ამოიყვანეთ მიქსერით, ჩაასხით 2 სკ კონიაკი, ჩაყარეთ ვანილი და შეურიეთ მომზადებულ ფაფას.