კარგად გარეცხეთ პომიდორი, ბულგარული, მწარე წითელი წიწაკა და შეაშრეთ. გამოაცალეთ ბოსტნეულს თესლი და გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში ნიორთან ერთად. მოათავსეთ ყველაფერი ემალის დიდ თასში, ჩაამატეთ 1 ლ ტომატის პასტა, უცხო სუნელი, ყვითელი ყვავილი, ხმელი ქინძი, ძმარი, ზეთი, მარილი, კარგად ამოურიეთ და დატოვეთ თასში 3 დღე. ამ დროის მანძილზე დღეში რამოდენიმეჯერ ამოურიეთ. ბოლოს უყავით ასპირინი კონსერვებისთვის, გააჩერეთ კიდევ რამოდენიმე საათი და ჩაასხით სუფთა ქილებში.შეინახეთ მშრალ, გრილ ადგილას.