უგემრიელესი აჯიკის რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • პომიდორი - 10 კგ
  • წითელი ბულგარული წიწაკა - 5 კგ
  • მწარე წითელი წიწაკა - 2 კგ
  • ნიორი - 200 გრ
  • ტომატის პასტა - 1 ლ
  • ძმარი - 1 ჭიქა
  • ზეთი - 1 ჭიქა
  • მარილი - გემოვნებით
  • სუნელები (ხმელი ქინძი, ყვითელი ყვავილი, უცხო სუნელი) - გემოვნებით
მომზადების წესები
კარგად გარეცხეთ პომიდორი, ბულგარული, მწარე წითელი წიწაკა და შეაშრეთ. გამოაცალეთ ბოსტნეულს თესლი და გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში ნიორთან ერთად. მოათავსეთ ყველაფერი ემალის დიდ თასში, ჩაამატეთ 1 ლ ტომატის პასტა, უცხო სუნელი, ყვითელი ყვავილი, ხმელი ქინძი, ძმარი, ზეთი, მარილი, კარგად ამოურიეთ და დატოვეთ თასში 3 დღე. ამ დროის მანძილზე დღეში რამოდენიმეჯერ ამოურიეთ. ბოლოს უყავით ასპირინი კონსერვებისთვის, გააჩერეთ კიდევ რამოდენიმე საათი და ჩაასხით სუფთა ქილებში.

შეინახეთ მშრალ, გრილ ადგილას.