ტორტი რაფაელო - საუკეთესო რეცეპტი
ტორტი რაფაელო - საუკეთესო რეცეპტი
დრო 120წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
ტორტი, რომელიც პირში დნება და რომლის მომზადებაც სულ მოგინდებათ

ინგრედიენტები

  • კვერცხის გული - 7
  • შაქარი - 1,5 ჭიქა
  • არაჟანი - 200 გრ
  • სოდა ძმრით - 1ჩკ+2ჩკ
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • ფქვილი - 2,5 ჭიქა
ბეზე
  • კვერცხის ცილა - 7
  • შაქარი - 2 ჭიქა
  • სახამებელი - 4 სკ
  • ვანილი
კრემი
  • ფქვილი - 0,5 ჭიქა
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • მდუღარე წყალი - 0,5 ლ
  • კარაქი - 400 გრ
  • შესქელებული რძე - 1 ქილა
  • არაჟანი - 4 სკ
  • ვანილი - 1 შეკვრა
მომზადების წესები
1.  7 ცალი კვერცხის გული და 1,5 ჭიქა შაქარი კარგად ამოვიყვანოთ, დავუმატოთ 200 გრ არაჟანი, 1ჩ/კ სოდა ძმრით, 2,5 ჭიქა ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მიღებული ცომი გავყოთ 2 ნაწილად და თითოეული ნაწილი გავაბრტყელოთ ცხიმწასმულ, მოზრდილი ზომის ფორმაზე.
2.   7 კვერცხის ცილა კარგად ავთქვიოთ, ისე რომ ჯამის გადმოტრიალებისას არ მოშორდეს ჯამის კედლებს, ნელნელა ჩავაყაროთ 2 ჭიქა შაქარი, 4 ს/კ სახამებელი, ვანილი და გავყოთ 2 ნაწილად. თითოეული ნაწილი წავუსვათ ფორმებში გაბრტყელებულ ცომს და დამოვაცხოთ 150 გრადუსსზე.

3. მოვამზადოთ კრემი: 0.5 ჭიქა ფქვილს შევურიოთ 1 ჭიქა შაქარი, 1/4 ჩ/კ მარილი, ვანილი, დავასხათ მდუღარე წყალი და ისე რომ მორევა არ შევაჩეროთ, მივიყვანოტ ადუღებამდე, დავტოვოთ ცეცხლზე 3-4 წუთი. კრემის ფაფა კარგად რომ გაცივდება, შევურიოთ 400 გრ ამოყვანილი კარაქი, 1 ქილა შესქელებული რძე, 4 ს/კ არაჟანი, ვანილი და კრემიც მზად არის.

5. მორთვა: თითოელ ფირფიტას წავუსვათ კრემი. კრემით კარგად დავფაროთ ნამცხვრის გვერდებიც და მოვაყაროთ ქოქოსის ფანტელი.