უგემრიელესი ტეფტელები პომიდვრის სოუსით
უგემრიელესი ტეფტელები პომიდვრის სოუსით
დრო 60წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • საქონლის ფარში - 500 გრ
  • ბრინჯი - 125 გრ
  • ხახვი - 2 თავი
  • სტაფილო - 1 ცალი
  • დაფნა - 1 ფოთოლი
  • ტომატის პასტა - 2 სკ
  • წყალი - 500 მლ
  • ფქვილი - 3 სკ
  • მარილი და წიწაკა - გემოვნებით
  • სუნელები (ხმელი ქინძი, ყვითელი ყვავილი, უცხო სუნელი) - გემოვნებით
მომზადების წესები
1. მოხარშეთ ბრინჯი მარილიან წყალში, კარგად გაწურეთ და გააცივეთ.
2. გახეხეთ სტაფილო, წვრილად დაჭერით ხახვი.
3. ხორცის ფარშს შეურიეთ სტაფილო, დაჭრილი ხახვის ნახევარი, ბრინჯი, მარილი, წიწაკა და კარგად აურიეთ.
4. მომზადებული ფარშით გააკეთეთ ბურთები, ამოავლეთ ფქვილში და შეწვით ზეთიან ტაფაზე. დააყარეთ დარჩენილი ხახვი და დატოვეთ ცეცხლზე კიდევ 3-5 წუთი. დაასხით 500 მლ წყალში გახსნილი ტომატის პასტა და 3 სკ ფქვილი. წამოადუღეთ, ჩააგდეთ წვენში დაფნის ფოთოლი, უყავით მარილი, წიწაკა და სუნელები, დააფარეთ თავი და დატოვეთ ცეცხლზე 30-40 წუთი.

გარნირად ძალიან უხდება მოხარშული მაკარონი.