1. 15 კვერცხის ცილა ათქვიფეთ ისე რომ ღრუბელივით მასა მიიღოთ და არ მოშორდეს ჭურჭლის კედელს. ნელ-ნელა ჩააყარეთ 15 სკ შაქარი. თქვიფეთ 2-3 წუთი და თითო-თითოდ ჩააყარეთ კვერცხის გულები, შემდეგ ვანილი, მარილი და 15 სკ ფქვილი. ქვილს რომ შეურევთ შეაჩერეთ თქვეფა.2. ტორტისთვის ყალიბის ზომა ისე შეარჩიეთ რომ ცომმა შეავსოს 1/3. ყალიბად მე თანამედროვე თუჟის ქვაბებსაც ვიყენებ, რომელსაც ძირზე 3 ფენა პერგამენტის ქაღალდს ვუფენ და ცხიმით კარგად ვფარავ ქაღალდსაც და ყალიბის გვერდებსაც. გამოცხობით ტორტი უნდა გამოაცხოთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე და თავი მჭიდროდ უნდა ჰქონდეს დახურული.შენიშვნა: თუ უფრო დიდი ზომის ტორტი გინდათ გაზარდეთ კვერცხის რაოდენობა და შესაბამისად თითო კვერცხის წილად მოუმატეთ თითო სკ შაქარი და ფქვილი.