როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი სამარხვო ტარტალეტკები
როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი სამარხვო ტარტალეტკები
დრო 90წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მარგარინი - 250გრ
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • მაიონეზი (სამარხვო) - 150 გრ
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • მარილი 1/4 ჩკ
  • ფქვილი - რასაც შეიზელს
გულსართი
  • ნებისმიერი ხილის ჯემი
კრემი
  • შაქარი - 1,5 ჭიქა
  • ფქვილი - 1 ჭიქა
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • მარილი - 1/4 ჩკ
  • მდუღარე წყალი - 1 ლ
  • სამარხვო კარაქი ან მარგარინი - 400 გრ
  • კონიაკი - 2 სკ
მომზადების წესები

1. ცომი: 250 გრ მარგარინი ამოიყვანეთ 1 ჭიქა შაქართან, უყავით 150 გრ სამარხვო  მაიონეზი, 1/2 ჩკ სოდა, 1/4 ჩკ მარილი, ვანილი და ფქვილი რასაც შეიზელს, რომ მიიღოთ სქელი, მაგრამ ფაფუკი ცომი.

2. ტარტალეტკის ფორმებს კარგად ამოაკრით ცომი და გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე.

3. მომზადება: გამომცხვარ, გაგრილებულ ტარტალეტკებს გულში ჩაუდეთ ნებისმიერი ხილის ჯემი და მორთეთ კრემით.

4. კრემი: 1 ჭიქა ფქვილს შეურიეთ 1,5 შაქარი, ვანილი, მარილი და დაასხით 1 ლ მდუღარე წყალი. შემოდგით საშუალო ცეცხლზე და თან ურიეთ სანამ არ გასქელდება. გასქელების შემდეგ ფაფა ცეცხლზე დატოვეთ 2-3 წუთი, გადმოდგით და გააცივეთ.

5. 400 გრ  სამარხვო კარაქი ან მარგარინი ამოიყვანეთ მიქსერით, ჩაასხით 2 სკ კონიაკი, ჩაყარეთ ვანილი და შეურიეთ მომზადებულ ფაფას.