შემწვარი ტკბილი წიწაკა ბალზამიკოსთან ერთად
შემწვარი ტკბილი წიწაკა ბალზამიკოსთან ერთად
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • დიდი ტკბილი წიწაკა - 6 ცალი
  • ზეითუნის ზეთი - 70 მლ
  • ნიორი - 1-2 კბილი
  • ძმარი ბალზამიკო - 70 მლ
  • მარილი და წიწაკა - გემოვნებით
  • ოხრახუში
მომზადების წესები
გარეცხეთ და გააშრეთ წიწაკები, ამოაცალეთ თესლები, გაწმინდეთ და დაჭერით სიგრძივად (4-5 ნაწილად წიწაკის ზომის მიხედვით).

დაასხით ზეთი ფართო ტაფაზე და გააცხელეთ, დაამატეთ წიწაკის ნაჭრები და ფრთხილად აურიეთ. მოშუშეთ საშუალო ცეცხლზე, სანამ არ დარბილდება და ფერს შეიცვლის. ჩვეულებრივ, 10-12 წუთი საკმარისია.

ნიორი დასრისეთ და დაუმატეთ წიწაკას, ისევ აურიეთ.

2 წუთის შემდეგ ნივრიან წიწაკებს მოასხით ბალზამიკო, მოაყარეთ მარილი და მწარე წიწაკა. გააგრძელეთ მოშუშვა კიდევ 4-5 წუთის განმავლობაში.

თეფშზე გადმოღების შემდეგ წიწაკას მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში და გემრიელად მიირთვით!
ტეგები:
ნანახია: 8853