ქათმის ფრთები ტომატის სოუსში – მარტივი, მაგრამ ორიგინალური
ქათმის ფრთები ტომატის სოუსში – მარტივი, მაგრამ ორიგინალური
დრო 30წთ
ულუფა 5
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
პიკანტური და არომატული ქათმის ფრთები პომიდვრის უნაზეს სოუსში საუკეთესო ვახშამი იქნება დიდი ოჯახისთვის.

ინგრედიენტები

  • ქათმის ფრთები - 1 კგ
  • ლიმონი - ნახევარი
  • ზეთი - 3 სუფრის კოვზი
  • მარილი - გემოვნებით
  • შავი პილპილი - გემოვნებით
  • პამიდვრის საწებელი ან პასტა - 200 გ
მომზადების წესები
გაალღვეთ ფრთები, კარგად გარეცხეთ გამდინარე წყალში და მოათავსეთ ღრმა ჯამში. დაასხით ტომატის სოუსი. სურვილისამებრ შეგიძლიათ დაუმატოთ ქორფა მწვანილი, წვრილად დაჭრილი ნიორი და ხახვი.

შემდეგ დაუმატეთ ზეთი, დააწურეთ ლიმონი და კარგად აურიეთ. გააჩერეთ დაახლოებით ნახევარი საათი ასე დამარინადებული ფრთები, შემდეგ გაახურეთ 190 გრადუსზე ღუმელი, დააწყვეთ გამოსაცხობ ტაფაზე და შედგით ნახევარი საათით.

მომზადებული ფრთები შეგიძლიათ გააფორმოთ მწვანილით, კარტოფილით ან სხვა ბოსტნეულით.

ტეგები:
ტომატი ქათმის ფრთები ნანახია: 9367