საქონლის ხორცის სუფ-ხარჩო – ნოყიერი სადილი მთელი ოჯახისთვის
დრო 60წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ეს ქართული კერძი ზოგადად ძროხის ხორცისგან კეთდება, მაგრამ შეგიძლიათ მოამზადოთ, მაგალითად, ცხვრის ხორცის ან ქათმისგანაც.

ინგრედიენტები

  • საქონლის ხორცი - 600 გ
  • ხახვი - 2 ცალი
  • სტაფილო - 1 ცალი
  • პამიდორი - 4 ცალი
  • ნიგოზი - 5-10 ცალი
  • ბულგარული წიწაკა - 2 ცალი
  • ნიორი - 3-4 კბილი
  • ბრინჯი - 5 სუფრის კოვზი
  • დაფნის ფოთოლი - 2 ცალი
  • მარილი - გემოვნებით
  • ოხრახუში ან ქინძი - თითო კონა
  • მწარე წიწაკა - 1 ცალი
მომზადების წესები
დაჭერით ხორცი პატარა ნაჭრებად, შემდეგ შეწვით ყველა მხრიდან გახურებულ და ზეთიან ტაფაზე დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში.
დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და გახეხილი სტაფილო, მოურიეთ და ხრაკეთ 10-15 წუთი.
შემდეგ გადმოიღეთ ხორცი და ბოსტნეული ქვაბში, დაასხით ცივი წყალი (2,5-3 ლიტრი), მოაყარეთ მარილი და ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე 30-35 წუთი (ხარშვის დრო დამოკიდებულია ხორცზე).
შემდეგ გახეხეთ კანგაცლილი პამიდორი, დაჭერით ბულგარული წიწაკა პატარა კუბებად და დაუმატეთ უკვე მოხარშულ ხორცს.
ამის შემდეგ ჩაყარეთ ქვაბში ბრინჯი და ხარშეთ, სანამ ბრინჯი არ მოიხარშება.
ბრინჯის მოხარშვამდე 5 წუთით ადრე ჩაუმატეთ გატარებული ან დანაყული ნიგოზი, დაფნის ფოთოლი, დაჭრილი მწარე წიწაკა და დაჭყლეტილი ნიორი. 5 წუთში გამორთეთ.
ხარჩო მზად არის. გააჩერეთ თავდახურულ ქვაბში 20 წუთი. თეფშზე მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი.