დაალბეთ 6-8 საათი ლობიო ცივ წყალში. აჯობებს წინა დღით იზრუნოთ ამაზე. მსხვილად დაჭერით ხახვი, დაუმატეთ ლობიოს და ხარშეთ თავდახურულ ქვაბში ,სანამ მარცვლები კარგად არ დარბილდება. დაჭერით ქინძი და ნიორი. მეორე თავი ხახვი დაჭერით თხელ რგოლებად. ჩაჭყლიტეთ ლობიო ისე, რომ მარცვლების ნაწილი მთელი დარჩეს. თან ურიეთ და ისე ჩაამატეთ აჯიკა და დაფქული, ხმელი ქონდარი. მოაყარეთ მარილი. გამორთეთ გაზი და დაუმატეთ დაჭრილი მწვანილი, ხახვი და ნიორი. მოურიეთ, დაახურეთ ქვაბს თავსახური და გააჩერეთ 15-20 წუთი.