ნამდვილი იმერული ლობიო – ბებიის რეცეპტებიდან
ნამდვილი იმერული ლობიო – ბებიის რეცეპტებიდან
დრო 40წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

მართალია, სოფელში, ქოთანში მომზადებულ ლობიოს არაფერი შეედრება, მაგრამ ქალაქის პირობებშიც შეგვიძლია მოვამზადოთ ბებოს რეცეპტით უგემრიელესი, არომატული ლობიო.
 

ინგრედიენტები

  • ლობიო - 500 გ
  • ხახვი - 2 თავი
  • ქინძი - ერთი კონა
  • ნიორი - 3 კბილი
  • მარილი
  • აჯიკა - გემოვნებით
  • ხმელი ქონდარი
მომზადების წესები

დაალბეთ 6-8 საათი ლობიო ცივ წყალში. აჯობებს წინა დღით იზრუნოთ ამაზე. მსხვილად დაჭერით ხახვი, დაუმატეთ ლობიოს და ხარშეთ თავდახურულ ქვაბში ,სანამ მარცვლები კარგად არ დარბილდება.
დაჭერით ქინძი და ნიორი. მეორე თავი ხახვი დაჭერით თხელ რგოლებად. ჩაჭყლიტეთ ლობიო ისე, რომ მარცვლების ნაწილი მთელი დარჩეს. თან ურიეთ და ისე ჩაამატეთ აჯიკა და დაფქული, ხმელი ქონდარი. მოაყარეთ მარილი.
გამორთეთ გაზი და დაუმატეთ დაჭრილი მწვანილი, ხახვი და ნიორი. მოურიეთ, დაახურეთ ქვაბს თავსახური და გააჩერეთ 15-20 წუთი.