დამარილებული ლიმონი მაროკოულად: ხორციანი კერძის საოცარი საკმაზი
დამარილებული ლიმონი მაროკოულად: ხორციანი კერძის საოცარი საკმაზი
დრო 15წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
მარილიანი ლიმონით შეკმაზული ხორცი აუცილებლად უნდა გასინჯოთ. ის საოცარ პიკანტურ გემოს აძლევს ხორცისა და თევზის კერძებს.

ინგრედიენტები

  • ლიმონი - რაოდენობა თქვენი სურვილისამებრ
  • მარილი - 2 ჩ/კ თითო ლიმონზე
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

გაასტერილეთ ქილა და გარეცხეთ ლიმონი.
თავდაპირველად ჩაჭერი თითოეული ლიმონი თავიდან თითქმის ბოლომდე ოთხგან, დაახლოებით 2/3 სიღრმეზე.
ჩააწყვეთ ლიმონი ქილაში და ჩაყარეთ თითოეულ ჩანაჭერში მარილი (2 ჩაის კოვზი თითოეულ ლიმონზე).
დააფარეთ ქილას თავსახური და შეინახეთ თბილ, ბნელ ადგილას. მეორე დღეს შეამოწმეთ, რომ წვენი ფარავდეს ქილის მთელ მოცულობას, თორემ შესაძლოა, ლიმონი დაობდეს. კვლავ დაახურეთ თავსახური და შეინახეთ მაცივარში 1 თვე.
ერთ თვეში შეგიძლიათ დაუმატო ცედრა ნებისმიერ კერძს. რბილობი არ გამოიყენება.

ტეგები:
ლიმონი საკმაზი ნანახია: 10839