პილმენების მობრაწულა. გემრიელი სადილი, როცა მაცივარში ბევრი არაფერი გაქვს!
პილმენების მობრაწულა. გემრიელი სადილი, როცა მაცივარში ბევრი არაფერი გაქვს!
დრო 40წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ამ კერძს სხვანაირად "ზარმაც ცოლსაც" უწოდებენ. ალბათ იმიტომ, რომ სწრაფად და მარტივად მოსამზადებელია. ასეა თუ ისე, პილმენის მობრაწულა მშვენიერი სადილია, რომელზე უარსაც ვერცერთი ოჯახის წევრი ვერ იტყვის.
 

ინგრედიენტები

  • პილმენი - 800 გ
  • ხახვი - 2-3 თავი
  • გახეხილი ყველი, მაგარი სახეობის - 100 გ
  • კვერცხი - 4 ცალი
  • მაიონეზი - 250 გ
  • მარილი - 2 ჩ/კ
  • მწვანილი - გემოვნებით
  • პილპილი - გემოვნებით
მომზადების წესები

მომზადების წესი:

წინასწარ გაფცქვენი და გარეცხე ხახვი. დაჭერი კუბიკებად. გაახურე ტაფა, დაასხი ზეთი და მოხრაკე ხახვი 3 წუთის განმავლობაში. აუცილებლად ურიე.
ზეთმოსხმული გამოსაცხობი ფორმა შედგი გახურებულ ღუმელში ერთი წუთით.
გაცხელებულ ფორმაზე დააწყვე ერთ ფენად პილმენები, მშინვე მოაყარე მარილი და პილპილი. ზემოდან დაადე მოხრაკული ხახვი.
ათქვიფე ჯამში კვერცხი, მოაყარე მარილი, პილპილი და დაუმატე მაიონეზი. ყველაფერი ერთად კარგად ათქვიფე. მიღებული მასა მოასხი პილმენებს.
გახეხე ყველი მსხვილ სახეხზე. ეს – ბოლო ფენა იქნება. მოაყარე პილმენს და შედგი ღუმელის შუა თაროზე. აცხვე 220 გრადუსზე 40 წუთის განმავლობაში.
 

ტეგები:
მობრაწულა ნანახია: 6700