კარგად გახურებულ ტაფაზე გაადნეთ კარაქი და დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი. ქათამი კარგად გარეცხეთ, შემდეგ ქაღალდის ხელსახოცით კარგად შეამშრალეთ – უფრო კარგად დაიბრაწება. შეწვით ტაფაზე ყველა მხრიდან. მსხვილად დაჭერით ქამა სოკო და მოხრაკეთ იგივე ტაფაში. დაუმატეთ 3 კბილი დაჭყლეტილი ნიორი და ჩაასხით ღვინო. უმატეთ ქათმის ბულიონი და რამდენიმე სუფრის კოვზი მდოგვი. მიიყვანეთ ადუღებამდე და დაუმატეთ ნაღები (ან არაჟანი). ხარშეთ სოუსი 10-15 წუთი, სანამ არ შესქელდება. დაუმატეთ მარილი და პილპილი. ჩაასხით მომზადებული სოუსი ცეცხლგამძლე ფორმაში. ფორმა იმხელა უნდა იყოს, რომ სოუსმა დაფაროს ფსკერი და ამოვიდეს 3 სანტიმეტრზე. ჩააწყვეთ სოუსში შემწვარი ქათმის ნაჭრები და მოაყარეთ ქონდარი. შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. გააჩერეთ 15-20 წუთი.