ამ მარტივი ხრიკის მეშვეობით, შეძლებთ 10 წუთში მოამზადოთ მსოფლიოში ყველაზე გემრიელი დესერტი
ამ მარტივი ხრიკის მეშვეობით, შეძლებთ 10 წუთში მოამზადოთ მსოფლიოში ყველაზე გემრიელი დესერტი
დრო 10წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
ალბათ ფიქრობთ, რომ კლასიკური ფრანგული შოკოლადის მუსის მომზადება მხოლოდ რჩეულთა ხვედრია და ჩვეულებრივ დიასახლისს ის არ ხელეწიფება? ჩვენ გასწავლით ერთ უმარტივეს ხრიკს, რომლითაც უგემრიელეს და მსოფლიოში ყველაზე ცნობილ დესერტსს უმარტივესად, კვერცხის, კრემისა და კარაქის გარეშე გააკეთებთ.

ინგრედიენტები

  • შავი შოკოლადი (60-70 %) - 200 გ
  • 2 ქვაბი და ჯამი
  • წყალი - 180 მლ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

აავსეთ წყლით დიდი ქვაბი და ჩადგით მასში პატარა ჯამი. შემდეგ შედგით ასევე მაცივარში. შეგიძლიათ წყალში ყინულები ჩაყაროთ. ეს იმისათვის არის საჭირო, რომ ჯამი კარგად გაცივდეს.
აიღეთ კიდევ ერთი ქვაბი, ჩაასხით მასში 180 მლ წყალი და დაუმატეთ მასში დატეხილი შავი შოკოლადი. შემდეგ დადგით ნელ ცეცხლზე და ურიეთ იქამდე, სანამ შოკოლადი არ გადნება. არ აადუღოთ!
გამოიღეთ ქვაბი მაცივრიდან და ჩაასხით უკვე გაციებულ ჯამში ცხელი შოკოლადი ისე, რომ არ ამოიღოთ წყლიანი ქვაბიდან. შემდეგ ურიეთ დაახლოებით 10 წუთი. მაგალითად ხელის ზამბარით, მიქსერით ან უბრალოდ კოვზით. პირველ 5-7 წუთში მასას არაფერი მოუვა, მაგრამ შემდეგ ის გასქელებას დაიწყებს.
როცა მასა პასტად გადაიქცევა, მუსი მზად არის.
შოკოლადის მუსი შეგიძლიათ როგორც ცალკე მიირთვათ, ასევე მაგალითად, ნაყინთან ერთად.

ტეგები:
დესერტი შოკოლადის მუსი ნანახია: 79293