კვერცხისა და მწვანე ხახვის ღვეზელის ექპრეს-რეცეპტი
კვერცხისა და მწვანე ხახვის ღვეზელის ექპრეს-რეცეპტი
დრო 35წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
როგორ მოვამზადოთ ნოყიერი ვახშამი მთელი ოჯახისთვის სწრაფად? ჩვენ – კვერცხისა და მწვანე ხახვის ღვეზელს გირჩევთ. დაბრაწული კანით და არომატული გულსართით. თითებს ჩაიკვნეტთ!

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 300 გ
  • მაწონი (ან კეფირი) - 400 მლ
  • კვერცხი - 4 ცალი
  • კარაქი - 160 გ
  • მარილი - დანის წვერით
  • შაქარი - 2 ს/კ
  • სოდა ან გამაფხვიერებელი - 1 ჩ/კ
  • მწვანე ხახვი - 1 კონა
მომზადების წესები
მომზადების წესი:
მოხარშეთ კვერცხი გულსართისთვის, გააციეთ და გაფცქვენით. მწვანე ხახვი გარეცხეთ, დაჭერით და მოხრაკეთ ზეთში, დაუმატეთ მარილი, პილპილი და კუბიკებად დაჭრილი კვერცხი.
ცომი: გაადნეთ კარაქი, დაუმატეთ შაქარი, მარილი, კვერცხი და კეფირი. ცალკე ჯამში ფქვილს შეურიეთ გამაფხვიერებელი და მშრალი მასა თხევადს შეურიეთ.
გამოსაცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი და ჩაასხით მასში ნახევარზე ცოტა მეტი ცომი. შემდეგ ზედ თანაბრად გაანაწილეთ გულსართი და ზემოდან დარჩენილი ცომი მოასხით.
აცხვეთ ღვეზელი 35 წუთის განმავლობაში 200 გრადუსზე. როცა მომზადდება, გამოიღეთ ღუმელიდან და ცოტა ხანს ჩაის ტილო გადააფარეთ, სანამ არ გაგრილდება.

ტეგები:
ღვეზელი კვერცხი მწვანე ხახვი ნანახია: 9050