ყველისა და ლორის ღვეზელი: შესანიშნავი მეთოდი გაამრავალფეროვნოთ ვახშამი
ყველისა და ლორის ღვეზელი: შესანიშნავი მეთოდი გაამრავალფეროვნოთ ვახშამი
დრო 30წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
როცა ფიქრობთ, რომ ყველა რეცეპტი მოსინჯეთ და უკვე აღარ იცით, ახალი რა მოამზადოთ – ღვეზელი ამ დროს შესანიშნავი იდეაა. ჯერ ერთი, ის ძალიან სწრაფად მზადდება, მეორეც – მას შეგიძლიათ გაუკეთოთ სხვადასხვა გულსართი.

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 2 ცალი
  • მაწონი (ან კეფირი) - 1 ჭიქა
  • სოდა - 0,5 ჩ/კ
  • ფქვილი - 1 ჭიქა
  • მარილი - 0,5 ჩ/კ
  • გახეხილი ყველი - 250 გ
  • ლორი - 200 გ
  • კარაქი
  • საფანელი ან მანანის ბურღული
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

ათქვიფეთ კვერცხი და მარილი ერთად. მაწონში (ან კეფირში) გახსენით სოდა, ააფუეთ და დაუმატეთ კვერცხს. ჩაყარეთ ფქვილი და კარგად აურიეთ. ცომი ოლადები კონსისტენციის უნდა ამოვიდეს.
გახეხეთ ყველი მსხვილ სახეხზე. ლორი დაჭერით პატარა კუბებად. ჩაუმატეთ ორივე ცომში და აურიეთ.
წაუსვით ღუმელის ტაფას კარაქი, მოაყარეთ დაფქვილი ორცხობილა (საფანელი) ან მანანის ბურღული და ზემოდან დაასხით ღვეზელის ცომი. გაახურეთ ღუმელი 200 გრადუსზე და შედგით ღვეზელი 25-30 წუთით, სანამ ოქროსფრად არ დაიბრაწება.


ტეგები:
ღვეზელი ლორი ყველი ვახშამი ნანახია: 4609