მომზადების წესი: გაახურეთ ღუმელი 200 გრადუსზე. დიდ ჯამში ერთმანეთში კარგად აურიეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და მარილი. დაუმატეთ დაჭრილი კარაქი და კარგად აკეპეთ. მოათავსეთ 10 წუთი მაცივარში. დოს (ან მჟავე რძეს) შეურიეთ თაფლი, კარგად აურიეთ. ჩაუშვით დოს მასა ფქვილში და მოზილეთ ზომი. ცომისგან გააბრტყელეთ 22X12 სმ-ის ზომის ფირფიტა, მოაყარეთ ფქვილი. მიიტანეთ ორი ბოლო ერთმანეთთან შუაგულში, კვლავ გააბრტყელეთ და კვლავ შეაერთეთ ბოლოები. ბოლოს გააბრტყელეთ ფირფიტა 2 სმ სისქეზე. მრგვალი 5 სმ დიამეტრის ფორმით ამოჭერით ცომისგან წრეები. ღუმელის ტაფაზე დააფინეთ პერგამენტი და დაალაგეთ მასზე პეჩენიები. შედგით ღუმელში და აცხვეთ დაახლოებით 12 წუთის განმავლობაში, სანამ პეჩენიები ოქროსფრად არ დაიბრაწება. სუფრასთან მიიტანეთ ცხელ-ცხელი.