მომზადების წესი:მარგარინი აკეპეთ ფქვილში, დაუმატეთ შაქარი, არაჟანში გახსენით სოდა და დაუმატეთ ფქვილის მასას, შემდეგ ჩაახალეთ 3 კვერცხი + კვერცხის გული (ცილა შეინახეთ ღვეზელზე ზემოდან მოსასმელად). მოზილეთ ცომი იქამდე, რომ თითებზე არ გეკვრებოდეთ.სანამ გულსართს მოამზადებთ, შედგით ცომი მაცივარში.შემდეგ გაყავით ცომი ორ ნაწილად: დაბლითა – ცოტა დიდი უნდა იყოს, ზედა – ნაკლები. გააპრტყელეთ და დააფინეთ "ჟარონაზე", შემდეგ გაანაწილეთ ზედ გულსართი, ზემოდან კი დაადეთ გაბრტყელებული ცომის პატარა ფენა. შეგიძლიათ დაჩხვლიტოთ ზემოდან ცომი ჩანგლით, რათა ჰაერი შევიდეს.გულსართი შეგიძლიათ გააკეთოთ ნებისმიერი:1. დაჭრილი ან გახეხილი ვაშლი ლიმონის ცედრით ან შაქრით, შეგიძლიათ დაუმატოთ ქიშმიშიც.2. ჩაშუშული კომბოსტო მოხარშულ, დაჭრილ კვერცხთან ერთად.3. ორ დამდუღრული ლიმონი გაატარეთ და დაუმატეთ შაქარი გემოვნებით.4. შეგიძლიათ ცომისგან გააკეთოთ ბურთულები, შემდეგ გააბრტყელოთ და თითოეულში ჩადოთ ხაჭოს, შაქრისა და კვერცხისგან მომზადებული გულსართი, შემდეგ მოუკრათ თავი ცომს და ასე გამოაცხოთ.5. ზაფხულში კი შეგიძლიათ გაუკეთოთ ახალი კენკრის გული.