არაჟნის ტორტი ტაფაზე, რომელსაც მინიმალური ძალისხმევისა და დანახარჯის შედეგად მოამზადებთ
არაჟნის ტორტი ტაფაზე, რომელსაც მინიმალური ძალისხმევისა და დანახარჯის შედეგად მოამზადებთ
დრო 30წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

არსებობს ისეთი კერძები, რომელთა მომზადების გადადებაც უბრალოდ არ ღირს. ჯერ ერთი, ისინი მარტივად კეთდება, მეორეც მათ შემადგენლობაში ხელმისაწვდომი ინგრედიენტებია.

არაჟნის ტორტის ეს რეცეპტი უმარტივესია. თუკი არ გიყვართ ღუმელთან საათობით ტრიალი და ბისკვიტის ამოსვლა-არამოსვლაზე ნერვიულობა – სცადეთ ამ ტორტის გამოცხობა. მისთვის ხომ გჭირდება არა ღუმელი, არამედ ჩვეულებრივი ტაფა!
 

ინგრედიენტები

  • არაჟანი 27%-30% - 200 გ
  • შაქარი - 180 გ
  • ფქვილი - 380 გ
  • ზეითუნის ზეთი - 3 ს/კ
  • ხაჭო - 350 გ
  • შედედებული რძე - 150 გ
  • ლაიმი - 1 ცალი
  • შავი შოკოლადი - 30 გ
  • სოდა ძმრით
  • ვანილი - გემოვნებით
მომზადების წესები

არაჟანს შეათქვიფეთ შაქარი, ვანილი და სოდა ძმრით.

დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და ნელ-ნელა ჩააყარეთ ფქვილი. მოზილეთ ნაზი ცომი და გაყავით 4 ნაწილად.

გააბრტყელეთ თითოეული ნაწილი დაახლოებით 0,5-0,7 მმ-ზე და თეფშის მეშვეობით ამოჭერით წრე. ცომის დარჩენილი ჩამონაჭრებიდან კიდევ გააკეთეთ ცომი. სულ 6 ბისკვიტი უნდა გამოგივიდეთ. თითოეული ცომი დადეთ ცხელ, მშრალ ტაფაზე და დაჩხვლიტეთ ჩანგლით რადმენიმე ადგილას, რომ არ ამოფუვდეს.

შეწვით ბისკვიტები საკმაოდ სწრა-სწრაფად. ყურადღება მიაქციეთ, რომ არ დაგეწვათ.

ახლა მოამზადეთ კრემი. კარგად გარეცხეთ ლაიმი, მოაცილეთ ცედრა სახეხის მეშვეობით და გამოწურეთ წვენი.

ათქვიფეთ მიქსერით კარგად ხაჭო, შედედებული რძე, ცედრა, ლაიმის წვენი. კრემი ზომიერად ტკბილი უნდა გამოვიდეს. თუ ძალიან ტკბილი იგიყვართ, შეგიძლიათ დაუმატოთ 2 სუფრის კოვზი შაქრის პუდრა.

წაუსვით მომზადებული კრემი გაციებულ ბისკვიტებს, ზემოდან მორთეთ სურვილისამებრ. მაგალითად, გახეხილი შოკოლადით და ნუშით. შედგით ტორტი 2 საათით მაცივარში, შემდეგ კი შეგიძლიათ დაჭრათ და გემრიელად მიირთვათ.
 

ტეგები:
ტორტი არაჟანი ტაფა ნანახია: 18218