ფენოვან ცომში გახვეული ვაშლი - უგემრიელესი კრუასანები შაქრის სიროფში
ფენოვან ცომში გახვეული ვაშლი - უგემრიელესი კრუასანები შაქრის სიროფში
დრო 30წთ
ულუფა 0
სირთულე
შეინახე რეცეპტი
გაყინული ფენოვანი ცომი – ძალიან მოსახერხებელი პროდუქტია. მასში უამრავი გულსართის გახვევა შეგვიძლია – მარილიანი იქნება ეს, თუ ტკბილი.
ბევრი დიასახლისისთვის ფენოვანი ცომი ნამდვილი დამხმარეა. გთავაზობთ უგემრიელესი ვაშლის კრუასანების რეცეპტს, რომელსაც უცებ მოამზადებთ.

ინგრედიენტები

  • მზა ფენოვანი ცომი - 500 გ
  • ვაშლი
  • კარაქი - 120 გ
  • შაქარი - 1/2 ჭიქა
  • ყავისფერი შაქარი - 1/4 ჭიქა
  • ტკბილი გაზიანი სასმელი (სპრაიტი)
  • დარიჩინი - 1/2 ჩ/კ
  • ვანილი
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

გარეცხეთ ვაშლი და გაფცქვენით. დაჭერით პატარა ნაჭრებად.

მზა ფენოვანი ცომი გააბრტყელეთ და დაჭერით სამკუთხებად. გაახვიეთ თითოეულ სამკუთხედში ვაშლის ნაჭერი.

ღრმა გამოსაცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი და დააწყეთ მასზე ცომში გახვეული ვაშლები.
გაადნეთ კარაქი, დაუმატეთ თეთრი და ყავისფერი შაქარი, დარიჩინი და ვანილი.

დადგით დაბალ ცეცხლზე და გამუდმებით ურიეთ, სანამ შაქარი არ გადნება.
როცა მასა ერგვაროვანი გახდება, მოასხით კრუასანებს. ზემოდან კი სპრაიტი (ან სხვა ტკბილი გაზიანი სასმელი) მოასხით, რათა მინანქარი არ ჩამოირეცხოს. სიროფი
დაახლოებით ნახევრამდე უნდა ფარავდეს კრუასანებს.

შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და აცხვეთ იქამდე, სანამ კრუასანები ოქროსფრად არ დაიბრაწება.

დესერტი შეგიძლიათ მიირთვათ ცხელ-ცხელი ნაყინთან ერთად.

ტეგები:
ვაშლი ფენოვანი ცომი სიროფი ნანახია: 3785