მობრაწულა - ხელოვნების ნიმუში მხოლოდ 3 სახეობის ბოსტნეულისგან
მობრაწულა - ხელოვნების ნიმუში მხოლოდ 3 სახეობის ბოსტნეულისგან
დრო 30წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

დაგვეთანხმებით, რომ კერძი არა მხოლოდ გემრიელი, არამედ ლამაზიც უნდა იყოს.

მობრაწულას ეს რეცეპტი ძალიან მარტივია და ცოტა ინგრედიენტი სჭირდება, მაგრამ შედეგად მიიღებთ არომატულ კერძს, რომელიც სადღესასწაულო სუფრასაც კი დაამშვენებს.
 

ინგრედიენტები

  • ყაბაყი - 1 ცალი
  • სტაფილო - 1 ცალი
  • პომიდორი - 2 ცალი
  • კვერცხი - 3 ცალი
  • არაჟანი - 100 გ
  • გახეხილი ყველი - 50 გ
  • ნიორი - 3 კბილი
  • მარილი
მომზადების წესები



1. ბოსტნეულის საფრცქვნელის მეშვეობით დაჭერით ყაბაყი და სტაფილო წვრილ ზოლებად. პომიდორი დაჭერით წრეებად.

2. ყაბაყისა და სტაფილოს თითოეული ზოლი დაახვიეთ რულეტივით. ჭადრაკულად განალაგეთ თითოეული რულეტი გამოსაცხობ ფორმაში.

3. პომიდვრის წრეები ჩაალაგეთ ფორმის ნაპირებში მთელ პერიმეტრზე და მოამზადეთ მოსასხმელი. ამისათვის ერთად ათქვიფეთ კვერცხი, არაჟანი, მარილი და გახეხილი ყველი.

4. მოასხით ბოსტნეულს, ზემოდან მოაყარეთ დაჭყლეტილი ნიორი. აცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 25-30 წუთი.
 

ტეგები:
ბოსტნეული მობრაწულა ნანახია: 20850