მომზადების წესი:თავდაპირველად გააკეთეთ გოგრის სიროფი. ამისათვის გაახურეთ 200 გრადუსზე ღუმელი, დაჭერით გოგრის რბილობი პატარა ნაჭრებად, გაანაწილეთ ტაფაზე ერთ რიგად და მოათავსეთ ღუმელში 15 წუთი. შემწვარი გოგრა დააბლენდერეთ.მიღებულ გოგრის პიურეს დაუმატეთ 200 მლ წყალი, დარიჩინი, მიხაკი და სხვა სანელებლები გემოვნებით (შეგიძლიათ, ყველაფერი ერთად) და დადგით მასა 15 წუთით ცეცხლზე. ხარშვისას გამუდმებით ურიეთ. მიიღებთ სქელ სიროფს.მოხარშეთ ყავა, გაწურეთ და ჩაასხით დიდ ჭიქაში. დაუმატეთ გოგრის სიროფი და ნახევარი რძე. ათქვიფეთ ნაღები სქელ ღრუბელივით მასად და კოვზით დაადეთ ჭიქას. გემრიელად მიირთვით ნოემბრის სასმელი.