შოკოლადის სოუსი ბლინებისა და დესერტებისთვის
შოკოლადის სოუსი ბლინებისა და დესერტებისთვის
დრო 15წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
ცნობილი ფრანგი კონდიტერი, პიერ ერმე გვირჩევს, ეს შოკოლადის სოუსი ბლინებისთვის გამოვიყენოთ.

ინგრედიენტები

  • შაქარი - 70 გ
  • ნაღები 32% -36% - 125 მლ
  • წყალი - 250 მლ
  • შავი შოკოლადი (75% და ზემოთ) - 130 გ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

დატეხეთ შოკოლადი, ჩაყარეთ სქელძირიან ქვაბში და მოაყარეთ შაქარი.დაასხით წყალი და ნაღები.
დადგით დაბალ ცეცხლზე და ხის კოვზით შეუჩერებლად ურიეთ.
მიიყვანეთ მასა ადუღებამდე, შემდეგ კი ადუღეთ დაახლოებით 15-20 წუთი, სანამ არ გასქელდება და პრაქტიკულად აღარ ჩამოიღვენთება ხის კოვზიდან.
გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან. სოუსი გამოიყენეთ ცხელ-ცხელი. ან გააციეთ. სოუსის შენახვა მაცივარში შეგიძლიათ 2 კვირა. გამოყენებისას გაალღვეთ წყლის აბაზანაზე.
ტეგები:
შოკოლადი სოუსი მინანქარი ნანახია: 5651