მომზადების წესი: დატეხეთ შოკოლადი, ჩაყარეთ სქელძირიან ქვაბში და მოაყარეთ შაქარი.დაასხით წყალი და ნაღები.დადგით დაბალ ცეცხლზე და ხის კოვზით შეუჩერებლად ურიეთ.მიიყვანეთ მასა ადუღებამდე, შემდეგ კი ადუღეთ დაახლოებით 15-20 წუთი, სანამ არ გასქელდება და პრაქტიკულად აღარ ჩამოიღვენთება ხის კოვზიდან.გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან. სოუსი გამოიყენეთ ცხელ-ცხელი. ან გააციეთ. სოუსის შენახვა მაცივარში შეგიძლიათ 2 კვირა. გამოყენებისას გაალღვეთ წყლის აბაზანაზე.