მომზადების წესი:დაალბეთ ჟელატინი ანადუღარ ცივ წყალში. გააცალკევეთ კვერცხის გული ცილისგან და ამოიყვანეთ ცილისა 40 გ შაქრის ბეზე.ცალკე ათქვიფეთ ნაღები დარჩენილ შაქართან ერთად და შედგით ცოტა ხნით მაცივარში.2 სუფრის კოვზ ალუბლის წვენს შეურიეთ 1/3 ჟელატინი და ოდნავ შეათბეთ, რათა ჟელატინი გადნეს. გააციეთ.გაადნეთ თეთრი შოკოლადი წყლის აბაზანაზე და ოდნავ შეაგრილეთ. დაუმატეთ 1/3 კვერცხის გული, ამდენივე შაქარი, ჟელატინი და ნაღები. გაანაწილეთ 4 ჭიქაში და გააციეთ. ახლა გაადნეთ რძიანი შოკოლადი, ოდნავ შეაგრილეთ და დაუმატეთ ლიქიორი, 1/3 ჟელატინი, ამდენივე კვერცხის გული, ცილა და ნაღები. ყველაფერი კარგად ათქვიფეთ და გაანაწილეთ გამკვრივებულ თეთრი შოკოლადის მასაზე. კვლავ შედგით მაცივარში.ახლა გაადნეთ შავი შოკოლადი. გააგრილეთ და შეათქვიფეთ წინასწარ მომზადებული ალუბლის წვენი, დარჩენილი ჟელატინი, კვერცხისი გული, ცილა და ნაღები. დაუმატეთ კონიაკი და კარგად ათქვიფეთ. გაანაწილეთ მიღებული მასა ჭიქებში და შედგით მაცივარში 2 საათით.სამფერი შოკოლადის მუსი გააფორმეთ ათქვეფილი ნაღებით.