მომზადების წესი: ალუბლის წინასწარ გალღვობა არ გჭირდებათ. ჩაყარეთ პირდაპირ ჯამში და მოაყარეთ დარიჩინი. დაასხით შაქარს ადუღებული წყალი და მოურიეთ. ეს სიროფი დაასხით ალუბალს. ახლა ბისკვიტის დროა: ათქვიფეთ კვერცხის გული შაქრის რაოდენობის ნახევართან ერთად იქამდე, სანამ მასა არ გაიზრდება. ჩილა ათქვიფეთ აქაფებამდე. დაუმატეთ დარჩენილი შაქარი და თქვიფეთ მკვრივი ბეზეს მიღებამდე. შეურიეთ ცილა და გული ერთმანეთს. ახლა წმინდად გაცრილ ფქვილს შეურიეთ სახამებელი, დარიჩინი და კაკაო, დაუმატეთ კვერცხის მასა. ჩაასხით გამდნარი კარაქი და ფრთხილად მოურიეთ. ჩაასხით ბისკვიტი პერგამენტჩაფენილ ფორმაში და აცხვეთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე 20 წუთის განმავლობაში. ვამზადებთ კრემს: ნაღები ჩაასხით ქვაბში, დაუმატეთ ვანილის შაქარი, დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე, თან განუწყვეტლივ ურიეთ. გადმოდგით კრემი ცეცხლიდან, დაუმატეთ შოკოლადის ფილა და კვლავ მოურიეთ. შედგით კრემი მაცივარში 2 საათით, რათა კრემი კარგად გაცივდეს. შემდეგ ათქვიფეთ მიქსერით. მასა უნდა იყოს თეთრი და საკმაოდ სქელი. ალუბალი ჩაყარეთ საწურში, რათა ზედმეტი სითხე დაიწუროს. ახლა ავაწყოთ ტორტი: გაჭერით ბისკვიტი 3 ნაწილად. პირველი ნაწილი დანამეთ სიროფით, წაუსვით კრემი და დააწყვეთ ალუბლები. დააფარეთ მეორე ბისკვიტი და გაიმეორეთ იგივე პროცედურა. დარჩენილი ნაღები ათქვიფეთ შაქრის პუდრასთან ერთად და მიღებული მასით მთლიანად დაფარეთ ტორტი. მორთეთ ალუბლებით, გახეხილი შოკოლადითა და თხილით ან ნიგვზით. შედგით ტორტი მაცივარში, რათა კრემი კარგად გაუჯდეს.