ლობიოს ღვეზელები ლორით
ლობიოს ღვეზელები ლორით
დრო 20წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ღვეზელები უნაზესი ცომით და ლორის არომატით, რაჭული ლობიანის გემოს მოგაგონებთ.

ინგრედიენტები

  • ლორის ქონიანი ნაჭერი - ან შებოლილი ღორის ქონი 100-130 გ
  • წითელი ლობიო - (მოხარშული) 400 გ
  • გულსართისთვის:
  • საფუარი - 2 ჩ/კ
  • მარილი - 0,5 ჩ/კ
  • ზეთი - 1 ს/კ
  • კარაქი - 50 გ
  • რძე - 250 მლ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • ცომისთვის:
  • ფქვილი - 500 გ
  • მარილი და პილპილი
  • კვერცხის გული - 1 ცალი (ზემოდან წასასმელად)
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

საფუარი, მარილი და 1 ჭიქა ფქვილი ავურიოთ, დავასხათ თბილი რძე და ვურიოთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. შევურიოთ დარბილებული ან გამდნარი კარაქი, კვერცხი, დანარჩენი ფქვილი და ზეთიანი ხელებით მოვზილოთ ცომი. ფქვილი თანდათან ვუმატოთ, რომ ზედმეტი არ მოგვივიდეს. ცომი ჩავდოთ თასში, ცელოფანი გადავაკრათ და დავდგათ ასაფუებლად.

ლობიო და ლორი ხორცსაკეპ მანქანაში გავატაროთ, შევანელოთ მარილითა და პილპილით.
მზა ცომი დავყოთ 6-8 გუნდად, მოვათავსოთ გულსართი და შევკრათ. ზემოდან წავუსვათ გათქვეფილი კვერცხი და 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში გამოვაცხოთ, სანამ დაიბრაწება.

ჟურნალი "გემრიელი"
ტეგები:
ღვეზელი ლორი ლობიო ნანახია: 7799