როგორ გავეკეთოთ ორიგინალურად სალათა "ქაშაყი ქურქში" საახალწლო სუფრისთვის
როგორ გავეკეთოთ ორიგინალურად სალათა "ქაშაყი ქურქში" საახალწლო სუფრისთვის
დრო 30წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
სალათების გარეშე საახალწლო სუფრა წარმოუდგენელია, თუმცა თუკი მას საინტერესოდ და ორიგინალურად გავაკეთებთ, სადღესასწაულო მაგიდას ის კიდევ უფრო დაამშვენებს.

დღეს ქაშაყს ქურქში მოვამზადებთ და აი, როგორ...

ინგრედიენტები

  • ჭვავის პური - 6 ნაჭერი
  • ჭარხალი - 150 გ
  • ლიმონი - 1/4
  • მაიონეზი - 6 ს/კ
  • მარილი
  • ხმელი ქონდარი
  • დამარილებული ქაშაყი - 1 ფილე
  • ჟელატინი - 1,5 ჩ/კ
  • წყალი - 70 მლ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

ჟელატინს დაასხით ცივი წყალი.

მოხარშეთ ჭარხალი, გაფცქვენით და დაჭერით.

ჩაყარეთ ჭარხალიბლენდერში, დაუმატეთ მაიონეზი, ქონდარი, მწიკვი მარილი და დააბლენდერეთ, სანამ პიურეს არ მიიღებთ.

გამოწორეთ ლიმონის წვენი და დაუმატეთ ჭარხლის მასას. გასინჯეთ მომზადებული პიურე – მას მომჟავო-მოტკბო გემო უნდა ჰქონდეს.

ახლა შეათბეთ ჟელატინი, თან ურიეთ. დაუმატეთ პირეში. კვლავ ჩართეთ ბლენდერ და ათქვიფეთ ნაზი მასის მიღებამდე.

ამოჭერით მრგვალი ნაჭრები დაჭრილი ჭვავის პურებიდან. ძემოდან დააწყვეთ თევზის ნაჭრები. პურებს ჩამოაცვით მაღალი საკონდიტრო მილები და ჩაასხით ჭარხლის მასა. თუკი არ გაქვთ საკონდიტრო მილები, გამოიყენეთ ჩვეულებრივი სქელი ფაილი. გადააბით სკოტჩით ან სტეპლერით.

შედგით ასევე მაცივარში მინიმუმ ერთი საათით. მნიშვნელოვანია: მილები პურებს მოხსენით სუფრასთან მიტანის წინ!

მორთეთ "საახალწლო სანთლები" ლიმონის ნაჭრებით.