წითელი ლობიო პომიდვრით (სამარხვო)
წითელი ლობიო პომიდვრით (სამარხვო)
დრო 30წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
ტრადიციული წესით მომზადებულ ლობიოს ძალიან უხდება პომიდორი. სცადეთ, არ ინანებთ.

ინგრედიენტები

  • მოხარშული ლობიო - 700 გ
  • დიდი ხახვი - 1-2 თავი
  • ნიორი - 2-3 კბილი
  • პომიდორი - 2-3 ცალი
  • ზეთი - მოსაშუშად
  • ქინძი - 1 კონა
  • ხმელი ქონდარი
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

ხახვი დავჭრათ ნახევარ რგოლებად და მოვშუშოთ ტაფაზე, ზეთში. დავუმატოთ ნიორი და ლობიოს მარცვლები (წვენის გარეშე). 3-4 წუთი ვშუშოთ და ვურიოთ. შემდეგ დავუმატოთ კანგაცლილი და დაჭრილი პამიდორი. თუ სქელი კერძი არ გვინდა, მაშინ ცოტა ლობიოს ნახარში დავუმატოთ. დაბალ ცეცხლზე გავაჩეროთ 10-15 წუთი, რომ პამიდორი კარგად ჩაიშუშოს. შევაზავოთ მარილით, პილპილით, ქინძითა და ქონდრით.
ტეგები:
ლობიო პომიდორი სამარხვო კერძი ნანახია: 20878