კარტოფილის ტორტილა - ღვეზელი მინიმალური ინგრედიენტებით
კარტოფილის ტორტილა - ღვეზელი მინიმალური ინგრედიენტებით
დრო 1წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ტორტილლა - ესპანური კერძია, რომლის მომზადებასაც ბევრი პროდუქტი არ სჭირდება. იგი წარმოადგენს კარტოფილის ერთგვარ ღვეზელს, რომელსაც ატანენ სალათებსა და სხვა კერძებს.

ინგრედიენტები

  • კარტოფილი, მოხარშული - 800 გ
  • ხახვი - 2-3 თავი
  • კვერცხი - 6 ცალი
  • ზეითუნის ზეთი - 8 ს/კ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

კარტოფილი დავჭრათ 1 სმ სისქის ნაჭრებად, ხახვი – წვრილად. ტაფაზე გავაცხელოთ 4 ს.კ. ზეთი, დავუმატოთ კარტოფილი, ხახვი და 20-25 წუთი საშუალო ცეცხლზე ვშუშოთ.

კარტოფილი ძალიან არ უნდა დაიბრაწოს. დავუმატოთ მარილი და პილპილი.

კვერცხი ავთქვიფოთ, შევურიოთ ხახვისა და კარტოფილის მასა და 1 საათი დავტოვოთ ასე.

ტაფაზე გავაცხელოთ 4-5 ს.კ. ზეთი, დავუმატოთ კვერცხისა და კარტოფილის მასა და 5-8 წუთი საშუალო ცეცხლზე ვშუშოთ (არ ამოვურიოთ).

ტაფას დავადოთ მისივე დიამეტრის თეფში, ამოვატრიალოთ ტორტილლა და მეორე მხრიდანაც დავბრაწოთ.

ჟურნალი "გემრიელია"
ტეგები:
კარტოფილი ღვეზელი ნანახია: 95965