მომზადების წესი:თავდაპირველად დაამტვრიეთ შოკოლადი და ჩაყარეთ პატარა ჯამში. ზემოდან მოაყარეთ შაქარი (შეგიძლიათ შაქრის რაოდენობა შეამციროთ თქვენი სურვილისამებრ, ან ჩაანაცვლოთ ყავისფერი შაქრით).დაასხით წყალი (240 მლ)ახლა ყველაზე დაინტერესო პუნქტი – დაუმატეთ 3 სუფრის კოვზი "გამოს აქცენტი". ეს შეიძლება იყოს ბრენდი, ვისკი, კონიაკი ან სხვა ალკოჰოლური სასმელი.დადგით ჯამი საშუალო ცეცხლზე და განუწყვეტლივ ურიეთ ხის კოვზით. გაითვალისწინეთ, არ უნდა მიგეწვათ შოკოლადი, თორემ დაკორკოშელავდება და გემოსაც შეიცვლის. ამიტომაც ურიეთ აქტიურად და ცეცხლის მაღალი არ უნდა იყოს. თავიდან შესაძლოა, მასა აქაფდეს, მაგრამ არ შეგეშინდეთ.მოამზადეთ ყინულის აბაზანა: კარგი იქნება, თუ ისეთივე ჯამს აიღებთ, როგორშიც შოკოლადის მასა გაქვთ. პირველი, ცარიელი ჭურჭლის ფსკერზე ჩაყარეთ ყინული და დაასხით წყალი, ისე, რომ მეორე ჭურჭლის (შოკოლადიანის) ძირი ეხებოდეს წყალსა და ყინულს.როცა შოკოლადის მასა ერთგვაროვანი გახდება, ჩადგით ეს ჯამი ყინულიან და წყლიან ჭიქაში.ახლა კი დაიწყეთ თქვეფა მიქსერით. დაახლოებით 4 წუთი ვიზუალურად არაფერი შეიცვლება. შემდეგ კი დაიწყებს გასქელებას. მაგრამ ნურც გადააჭარბებთ, თორემ გაგიჭირდებათ სხვა ჭურჭელში მასის გადატანა. მზა მუსი გაანაწილეთ ჭიქებში. შეგიძლიათ გააფორმოთ ათქვეფილი ნაღებით და გახეხილი შოკოლადით.