ცხიმისმწველი ტომატის სუფი
ცხიმისმწველი ტომატის სუფი
დრო 10წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
კვებითი ღირებულება: 99 კკალ 100 გრამში.

ინგრედიენტები

  • ნიახურის ბოლქვი - 1 ცალი
  • პომიდორი - 3 ცალი
  • სტაფილო - 1 ცალი
  • ხახვი - 1 ცალი
  • ზეითუნის ზეთი - 2 ს/კ
  • მარილი და პილპილი
  • ოხრახუში
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

ნიახურის ბოლქვი გაწმინდეთ, გარეცხეთ გამდინარე წყალში და დაჭერით პატარა კუბიკებად, შემდეგ გადაიტანეთ ტაფაზე, დაასხით ცოტაოდენი წყალი და შუშეთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ არ დარბილდება.

ხახვი და სტაფილო დაჭერით წვრილად და მოხრაკეთ ზეთში. პომიდორი გაჭერით ორ ნაწილიად და გახეხეთ.

ჩაასხით ქვაბში 1,5 ლ ადუღებული წყალი ან ბოსტნეულის ბულიონი და ჩაყარეთ ყველა მომზადებული ინგრედიენტი. მოაყარეთ მარილი და პილპილი, მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ კი ადუღეთ 3-5 წუთი,. გადმოიღეთ ქვაბი ცეცხლიდან, მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი, დაახურეთ თავსახური და გააჩერეთ 10-15 წუთი.

ტეგები:
ტომატი სუფი ნანახია: 7212