მომზადების წესი:ნიახურის ბოლქვი გაწმინდეთ, გარეცხეთ გამდინარე წყალში და დაჭერით პატარა კუბიკებად, შემდეგ გადაიტანეთ ტაფაზე, დაასხით ცოტაოდენი წყალი და შუშეთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ არ დარბილდება. ხახვი და სტაფილო დაჭერით წვრილად და მოხრაკეთ ზეთში. პომიდორი გაჭერით ორ ნაწილიად და გახეხეთ. ჩაასხით ქვაბში 1,5 ლ ადუღებული წყალი ან ბოსტნეულის ბულიონი და ჩაყარეთ ყველა მომზადებული ინგრედიენტი. მოაყარეთ მარილი და პილპილი, მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ კი ადუღეთ 3-5 წუთი,. გადმოიღეთ ქვაბი ცეცხლიდან, მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი, დაახურეთ თავსახური და გააჩერეთ 10-15 წუთი.