მომზადების წესი:3 ჭიქა ფქვილი ჩაყარეთ ჯამში, დაუმაატეთ დარბილებული კარაქი, კვერცხი, მარილი და არაჟანი, სოდა ძმრით, მოზილეთ ზომი.მეოთხე ჭიქა ფქვილი დაყარეთ მაგიდაზე და მასზე გადაიტანეთ ცომი. მოზილეთ არც ისე მაგარი, მაგრამ ელასტიკური ცომი!გააკეთეთ გუნდა, მოათვსეთ უკან ჯამში, გადააფარეთ ცელოფანი და შედგით მაცივარში.ახლა დაჭერით მარმელადი 4-4 ნაწილად, ისე, რომ მოგრძო ნაჭრები მიიღოთ. გამოიღეთ ცომი მაცივრიდან, გაყავით 4 ნაწილად, თითოეული ააგუნდავეთ და გააბრტყელეთ წრის ფორმად.დაჭერით წრე 12 სეგმენტად, თითოეული ნაწილის ფართო ადგილას მოათავსეთ მარმელადი და გადაახვიეთ.მოათავსეთ რულეტები ფქვილმოყრილ ტაფაზე. აცხვეთ 200-220 გრადუსზე გახურებულ თუმელში 15-20 წუთი.