თევზი ვაშლით და ბოსტნეულით
თევზი ვაშლით და ბოსტნეულით
დრო 60წთ
ულუფა 2
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • თევზი ნოტოტენია - 2 ცალი
  • კარტოფილი - 1
  • ვაშლი - 1
  • სტაფილო - 1/2
  • კამა და ოხრახუში - 1/2 კონა
  • ლიმონის წვენი - 1 ს.კ
  • ზეითუნის ზეთი - 2 ს.კ
  • შავი ზეთისხილი, უკურკო - 4 ცალი
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები
კარტოფილი და ვაშლი პატარა კუბებად დავჭრათ.

თევზი გავასუფთავოთ და თავი მოვაჭრათ.

სტაფილო, მწვანილი და ზეთისხილი წვრილად დავჭრათ. დავასხათ ლიმონის წვენი და 2 ს.კ. ზეთი, დავუმატოთ მარილი, დაჭრილი ბოსტნეული და მწვანილი.

ამ ნარევით გამოვტენოთ თევზები. დარჩენილი სოუსი ავურიოთ კარტოფილსა და ვაშლს.

თევზები ბოსტნეულთან ერთად მოვათავსოთ შესაწვავ ცელოფანში და 15-20 წუთით.

თუ სპეციალური ცელოფანი არა გვაქვს, თევზი გავახვიოთ ცხიმწასმულ ფოლგაში და ისე შევწვათ.