ლაზანია ლავაშით, ხაჭოთი და თევზით
ლაზანია ლავაშით, ხაჭოთი და თევზით
დრო 10წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • სომხური ლავაში
  • თევზის ფილე, ნებისმიერი - 180 გ
  • ხაჭო - 320 გ
  • კვერცხი - 2 ცალი
  • მარილი
  • კეფირი - 300 გ
  • კამა
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

ათქვიფეთ კვერცხი და კეფირი;

ფირფიტებად დაჭრილ ლავაშს წაუსვით კეფირისა და კვერცხის სოუსი და ერთმანეთზე დაალაგეთ ფირფიტები. გააჩერეთ 10 წუთი.

გაატარეთ ხაჭო საცერში ან დააბლენდრეთ, დაუმატეთ 1 კვერცხი.

დაამარილეთ თევზის ფილე და შედგით მაცივარში 15 წუთი. შემდეგ გარეცხეთ თევზი, რათა მოაშოროთ ზედმეტი მარილი და დაჭერით წვრილ კუბიკებად.

ხაჭო და თევზი შეურიეთ ერთმანეთში, დაუმატეთ დაჭრილი კამა და აურიეთ ინგრედიენტები კოვზით.

ლაზანიას (აჩმის) ფორმაში ფენა-ფენა ჩააწყეთ ლავაშის ფირფიტა, გაანაწილეთ გულსართი, შემდეგ ისევ ლავაში, ისევ გულსართი და ასე შემდეგ. ბოლო ფენას, ლავაშს მოასხით დარჩენილი კეფირის სოუსი, რომელშიც თავიდანვე დაალბეთ ლავაში.

აცხვეთ ლაზანია 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 10 წუთის განმავლობაში.